پیشنوشت: خیلی وقت شده است که به تعدادی از دوستانم قول دادم که منابع پزشکی خواندن را که خودم دوست دارم و استفاده میکنم، معرفی کنم. این نوشته، شروعی است برای معرفی منابعی برای پزشکی.
اینجا، اعصاب را ترم چهار درس میدهند. همه از آن میترسند. مخصوصا از آناتومی آن.
آناتومی اعصاب، از سختترینِ آناتومیها است.
البته من کلا علاقهی زیادی به آناتومی ندارم. دو تا دلیل دارم:
۱. فکر نمیکنم که استعداد تجسم فضایی، بزرگترین نقطهی قوت من باشد.
۲. آناتومی، به اندازهی فیزیولوژی، به من فرصت فکر کردن نمیدهد.
خلاصه، درگیر Ascending and Descending Tracts و Cross کردن مسیرها و سر و کله زدن با آنها و تلاش برای یادگیریشان بودم.
از حفظ کردن بیهودهی آنها خسته و درمانده بودم و به جستوجو در گوگل و یوتیوب مشغول شدم.
امید داشتم که چیزی پیدا کنم که به من فکر کردن در آناتومی را بیاموزد، نه این که فقط وادارم کند که آن را حفظ کنم.
همیشه معتقد بودم که یکی از چیزهایی که آناتومی را جذاب میکند، بررسی شکل عضو از لحاظ تکاملی است. این که چرا اکنون این شکلی است و این که قبلا چگونه بوده است. این که چرا در مسیر تکامل، چنین شکلی ایجاد شده است.
برای این مسیرهای عصبی نیز به دنبال چنین چیزی بودم.
در این میان، با ویدیویی آشنا شدم. شخصی با لهجهای عجیب و غریب، با سرعتی بسیار کند (از نظر من)، مشغول توضیح این مسیرهای صعودی و نزولی بود.
در مدل ذهنیِ منِ آن موقع، خوشبینی چندانی به اینگونه ویدیوها، وجود نداشت.
اما این یکی را، از سر درماندگی ادامه دادم. هفت ویدیو در مورد این مسیرها داشت. جمعا ۶ ساعتی میشد. مسیرهایی که ما در سر کلاس، در کمتر از ۲ ساعت یاد گرفته (البته بخوانید نگرفته) بودیم.
سایتش را بررسی کردم. در آن روزها، با ۳۹ دلار میشد یک اکانت مادامالعمر برای ویدیوهای دکتر نجیب خرید.
و خب این کار را کردیم.
چند وقت پیش از این قضیه، با تعدادی از دوستان، برای خرید یک سری منابع، یک ویزا گیفت کارت ۱۰۰ دلاری خریده بودیم. قسمتی از آن خرج شده بود. با باقی پول، یک اکانت در سایت دکتر نجیب خریدیم.
چند هفتهای اول، درگیر بلاک شدن و آنبلاک شدن بودیم.
آدرسی که در گیفت کارت ثبت شده بود، با آیپی زمان پرداخت ما تفاوت داشت. این توضیحی بود که خود آنها به ما دادند.
خلاصه بعد از سه بار بلاک شدن و آنبلاک شدن و رد و بدل شدن چندین ایمیل، موفق شدیم که اکانت را آزاد کنیم.
(البته خود میدانم که همین که چند نفری، یک اکانت داشتیم، عدم رعایت کپیرایت است؛ نمیخواهم کارم را توجیه کنم.)
از آن موقع بود که شروع کردیم به دیدن ویدیوهای نجیب.
بیشک، این ویدیوها، لذت یاد گرفتن را دوباره به من یادآوری کرد. دیدن ویدیوهایش خستهام نمیکرد. مشتاقانه منتظر حرفهایی بودم که میزد.
درست است که زمانش طولانی است، درست است که جزئیات بیشتری میگوید، درست است که وقت زیادی میگیرد، درست است که لهجهاش در اوایل باعث میشود که سخت منظورش را بفهمی، اما کافی است چند ساعت از ویدیوهای او را تماشا کنی. میبینی که به تمام اینها میارزد.
یک جورهایی به ویدیوهای نجیب، معتاد شدهام. به این نوع آموزش او. آموزشی که میتواند یک کریستال برای تو ایجاد کند که پیرامون آن، بقیهی مطالب را بچینی.
دیگر از آن موقع کارم شده بود که ویدیوهای نجیب را ببینم و نوت بردارم. البته هم نقاشی میکنم و هم می نویسم. چرا که او خود نیز همهچیز را نقاشی میکند. یک تخته و چندین ماژیک رنگی دارد و همهچیز را خودش میکشد. در کلاس او، اسلاید جایگاهی ندارد.
نمیخواهم از او تعریف الکی بکنم. فقط توصیه میکنم که نمونههای ویدیوهای او را ببینید. شاید شما هم، مثل من، به تدریسهای او علاقهمند شوید.
ویدیوهای نجیب، قطعا از منابعی هست که به هر دانشجوی پزشکی پیشنهاد میکنم. زیرا که:
۱. در این زمان، که عمدهی تدریسهای دانشگاهی، انگیزهی شما را میگیرد، این ویدیوها به من شور و شوق و انگیزهای را که برای پزشکی داشتم، یادآوری میکند.
۲. به علت یادگیری عمیقی که ایجاد میشود، زمان ماندگاری مطالب در ذهن، طولانیتر میشود.
۳. سرعت خواندن مبحث مربوطه از روی تکست، به طرز قابل توجهی بعد از دیدن ویدیوها، افزایش مییابد.
۴. با نوتهایی که خودم از این ویدیوها برمیدارم، مبحث را میتوانم با سرعتی فراتر از حد انتظار، مرور کنم.
خلاصه، اگر بخواهم یک منبع کاملا متمایز معرفی کنم، بیشک آن منبع، این ویدیوها هستند.
Dr Najeeb Lectures
چند نکته:
۱. دکتر نجیب همچنان مشغول تهیه ویدیو است. معمولا هفتهای یک ویدیو بیرون میدهد. با خریدن اکانت، از ویدیوهای جدید نیز میتوانید استفاده کنید.
۲. ویدیوهای نجیب، فقط مختص علوم پایه نیست. در عکس بالا میبینید که دارد ECG را درس میدهد. ECG در سایتش یک سری مباحث Basic دارد و یک سری مباحث Clinical.
تا الان، در مجموع، بیشتر ویدیوها مرتبط با علوم پایه هستند. اما ویدیوهایی جدید که در چند ماه اخیر تولید شده، بیشتر مرتبط با بالین بودهاند. الان، به نظر من، تناسب خوبی بین بالین و علوم پایه در سایتش برقرار است. مخصوصا از وقتی که پاتولوژیها را در سایتش کاملتر کرده است.
دیدن این که چه ویدیوهایی دارد، برای همه آزاد است. در اینجا میتوانید ببینید:
Library
۳. نجیب برای کشور پاکستان است. انگلیسی را با لهجهی خاصی صحبت میکند که و Native حرف نمیزند. تلفظ کلماتش صحیح نیست ولی چون ظرافتهای کلامی و صحبت کردن را رعایت نمیکند، فهم آن به مراتب راحتتر از فهمیدن صحبت یک فرد بومی است.
هم چنین، سرعت صحبت کردنش، آهسته است. همین نیز به فهم بهتر کمک میکند. علاوه بر اینها، معمولا نکات مهم را مینویسد.
پس به طور کلی میتوانم بگویم که اگر زبانتان قوی نیست، مشکلی به حساب نمیآید. باز توصیه میکنم چندین ویدیو را که به عنوان نمونه رایگان کرده است، ببینید تا بهتر متوجه شوید.
۴. ویدیوهایش روی سروری آپلود میشوند که در کشور ما بسته شده است. باید از ملزومات مربوطه استفاده کنید تا بتوانید ویدیو را دانلود کنید. البته حواستان باشد که از یک سرور استفاده کنید که بلاک نشوید. این جور نباشد که صبح از سرور آلمان و شب از سرور آمریکا وصل شوید. بلاک میشوید.
سلام خسته نباشید آقای دکتر
من هر چی تو ویدویو های دکتر نجیب میگردم ، تدریسی از ایشون تو زمینه آناتومی نمیبینم
جریان چیه؟
کلا آناتومی تدریس نمیکنن؟؟
اگه کس دیگه ای از دوستان هم میدونه ، بگه لطفا
سلام اگر بخواهیم فیلم هارو به طور رایگان به دست بیاریم چه کانال های تلگرامی هست که بشه به فیلم ها دسترسی پیدا کرد؟ چون الان برای خرید اکانتش ۹۹ دلار زده و این هزینه واقعا برای من زیاده
سلام امیر محمد . ممنون از توضیحاتت
فقط اینکه دکتر نجیب رو برای چه درسایی پشنهاد میکنی ؟ فقط علوم پایه یا کلا همه آموزش هاش خوبه؟
سلام
الآن ترم دو علوم پایه هستم و مجازی و… و تنها فردی که داره بهم درس میده، دکتر نجیب هست 🙂 واقعا عالیه، بصورت غیرمستقیم راجب به تدریسش چندتا نوشته براش تدارک دیدم، واقعا ایشون بی نظیر هستن
https://www.tarafdari.com/node/2007509
https://www.tarafdari.com/node/2010611
سرکلاسشون انگاری داری یه رمانِ زیبا و دلنشین میخونی، این سرعت پایینشون هم درسته خیلی مورد انتقاد هست، ولی برای من واقعا قابل تقدیره
منی که میبینم استاد فیزیولوژی قلب ECG رو طی ۲۰ دقیقه اسلاید درس میده، اون وقت یه جای دیگه ۷ ساعت ویدیوی خالص برای این مبحث هست، از خوشحالی بال درمیارم
سلام دکتر قربانی خسته نباشین
من الان رفتم توی سایت دکتر نجیب و دیدم که قیمت رو زده ۳ دلار خیلی خوشحال شدم که میتونم با حدود هشتاد هزارتومن از آموزش هایی که شما گفتید این قدر خوبه بهره مند بشم . اما بعدش که رفتم یکی از نمونه فیلم های تدریس ایشون رو دیدم ، کمی توی ذوقم خورد .
چه لهجه ی سخت و awkwardی هست که ایشون باهاش حرف میزنن؟؟
مثل گزارشگرهای پاکستانی و افغانی بی بی سی صحبت میکنن . فکر کنم اسم این لهجه رو یه جا خوندم نوشته بود :
انگلیسیِ پَشتو . (:
اما اگه از لهجه شون بگذریم واقعا این که به صورت کاملا دیداری و ویژوآلایز تدریس میکنند چیزی هست که خیلی کم پیدا میشه و واقعا توی ذهن آدم به خوبی میمونه . مثلا من رفتم فیلم پتانسیل عملشون رو دیدم و با اینکه کمی لهجه و صحبت هاشون رو نفهمیدم اما شکل هاش هنوز توی ذهنم هست و به خوبی یاد گرفتم و ارتباط برقرار کردم .
با این اوصاف همون طوری که شما گفتید کم کم عادت میکنیم به این لهجه و برامون قابل فهم میشه . اما ترس من اینه که این لهجه وارد زبون خودم هم بشه و سر کلاس زبان هم با انگلیسی پشتو hello ، how are you کنم . D:
ولی خداییش خیلی خوب درس میده .
سوالی که الان دارم اینه که چطوری باید بخریم اکانتشون رو ؟
خیلی ممنون میشم راهنماییم کنید .
ضمنا قیمتش هم شده سه دلار .
اون راهنماییتون هم درموردِ زندگی عاطفی رو خوندم و ازش استفاده کردم . ممنون (:
میدونی محسن؟
اتفاقا اون موقع که پیام تو رو خوندم واقعا خسته بودم. نزدیک سه ساعت بیمارم رو که بدحال بود احیا میکردم. میرفت و برمیگشت. میرفت و برمیگشت. رفت و برنگشت.
هوا هم گرم بود و واقعا کلافه شدم. به اینچارج گفتم میرم یه لحظه یه آبی به دست و صورتم بزنم. اومدم تو پاویون. روی تخت نشستم و گفتم یه سر بزنم به خونهی آنلاینم و ببینم دوستانم اینجا چی گفتن.
درسته که تو در کامنتت گفتی خسته نباشی و تشکر کردی و … ولی خوندنش باعث شد دلم بگیره از اینکه دیدم اینطور توصیف کردی. با واژهی Awkward. کاش اینجوری نباشه و از این واژهها برای توصیف لهجهی یه نفر دیگه استفاده نکنی.
آقای قربانی واقعن از تون معذرت میخوام . خدا میدونه که اصلا قصد بدی نداشتم و فقط یه توصیف خیلی ساده از مدل حرف زدنشون کردم . هرچند الان که فکر میکنم میبینم دلیلی نداره که من بخوام به لهجه شون عیب و ایراد بگیرم . ):
من هم وقتی دیدم که شما گفتید با پیامم حالتون گرفته شده ، خیلی عذاب وجدان گرفتم و گفتم کاش این طوری نمی نوشتم . چون میدونم خیلی زحمت میکشید و واقعا بی انصافی هست که یکی مثل من بیاد و این طوری با یه پیام نسنجیده انرژی تون رو تحلیل ببره .
واقعن عذر میخوام از ادبیات نامناسبم .
اما حسابی ممنون میشم اگه راهنماییم کنید و بهم بگید که چطوری میتونم اکانتشون رو بخرم .
توی سایت زده سه دلار و من باید چه طوری این پول رو پرداخت کنم ؟؟
چون ساده و روان و خوب درس میدن و خدا را شکر قابل فهم هست . هرچند که کمی سخت هست فهمیدن بعضی تلفظ هاشون .
فکر کنم الان بهتر و مودبانه تر نوشتم . (:
مجددا معذرت و تشکر (:
سلام محسن جان.
میدونم قصدی نداشتی. خودت رو ناراحت نکن. خرید اکانت در شرایط فعلی خیلی سخته. با این که سه دلار قیمتی نیست. یه سری سایت واسطه هستن که پرداخت میکنن. ببین سه دلار رو پرداخت میکنن یا نه؟
اگه دیدی که نمیکنن، فعلا از روشهای غیرقانونی میتونی استفاده بکنی تا بعدا که بشه پرداخت کرد. یه سری چنلهای تلگرام هست که ویدیوهاش رو گذاشته برای دانلود.
سلام، وقتتون بخیر ، خیلی میخوام از ویدیو های دکتر نجیب استفاده کنم ، مشکل قیمتشه که الان ۹۹ دلاره ؛ هیچ جوره تخفیف اینا نمیخوره ؟
سلام وقتتون بخیر.خیلی ممنون از سایت فوق العادتون.
پیشنهادی برای دانشجوی ترم یک پزشکی دارید که چه چیزی بخونه و بین این همه منبع و فیلم(مثلا دکتر نجیب یا کاپلان یا…) از کجا شروع کنه؟ واصلا این فیلم ها از کی لازمه که بریم سراغشون از الان یا ترم های بعد؟
سلام دکتر قربانی.لطفا لطفا لطفاااا به سوالم جواب بدید که خییییلی ضروری هست..من انواع استعداد رو از متمم دیدم.حالا شما لطف کنید بگید برای پزشکی چه استعداد هایی لازم هست.لطفا جواب بدید خیلی برام مهمه
پزشکی یک رشته نیست. بسته به مسیری که در آینده انتخاب بکنی، مجموعهی استعدادهای متفاوتی کمککننده میشه.
اقای دکتر سلام
وققتون بخیر
من دانشجوی ترم ۲پزشکی هستم و خب واقعا با خوندن مطالبتئن دیدگاهم خیلی نسبت به پزشکی تغییر کرد
فقط یه سوال من خیلی نگران از دست دادن این دو ترمم
نه اینکه نخونده باشم ولی خب جزوه خوانی کردم و به هر حال اونققدر سراغ رفرنس نرفتم
به نظرتون چه کاری برای جبران میتونم انجام بدم؟
علی جان.
اینقدر این مسیر طولانی هست که این دو ترم تو به چشم نمیاد. نگرانش نباش. ادامه بده. جبران میشه.
سلام مرسی بابت معرفی دکتر نجیب
ولی من وقتی اطلاعات ویرا گیفت کارتم رو وارد کردم اول بهم گفت یک مشکل پیش اومده و من روبه یک صفحه پرداخت دیگر منتقل کرد بعدش هم دوباره گفت مشکل پیش اومده و هرچی می خوام وارد بشم میگه هنوز پرداخت به طور کامل انجام نشده درحالیکه ظاهرا از موجودی کارتم برداشته شده
سلام.
من متاسفانه در جریان این قسمتها نیستم دیگر. من سالها پیش تهیه کردم این اکانت رو.
دقیقا برای من هم این مشکل پیش اومد و ۶ دلار ازم کم شد ولی هیچ نتیجه ای نداشت . وقتی هم ایمیل زدم و کلی صحبت کردیم گفتن ن مشکلی نداره بعد یک هفته گفتن مشکل خل شده دوباره میتونی پرداخت کنی درخالی ک ازم کم شده بود و تازه یک تخفیف فیک ۹۵ درصدی هم زدن ک میگه با ۵ دلار میتونی جوین شی ولی اصلا این خبرا نیست…. حیف دکتر نجیب گل که تیم سایتش خیلی ضعیف و غیرحرفه ای و صرفا بیزینسی عمل میکنن
سلام صادق. با اینکه قیمت نجیب اینقدر کم هست که با این دلار هم میشه تهیهاش کرد، به نظرم به خاطر تحریمها از راه قانونی اقدام نکن. اون زمان که این تحریمها نبود، پرداخت کردنش پدر من رو درآورد. چه برسه به الان. احتمالا بارها بلاک خواهی شد.
سلام آقای دکتر
وقت بخیر
ببخشید من قصد دارم اکانت دکتر نجیب رو خریداری کنم.داخل سایت قیمت اصلی رو زده ۹۹ دلار ولی نوشته اگه یکسری شرایط رو رعایت کنید ۹۴ دلار بازگردانده میشه.میخاستم ببینم واقعا این کارو انجام میدن؟؟
چون اگه ۹۹ دلار باشه من نمیتونم بخرمش.هزینه اش برام زیاده.
ممنون میشم اگه فرصت کردین جواب بدین بهم
سلام مریم جان. آخرین خبری که من دارم ۹۵ ٪ تخفیف خورده بود و شده بود ۵ دلار.
نمیدونم حقیقتا. من سالها پیش گرفتم اکانت رو. زمان دلار سه تومنی. الان نمیدونم سیستمش چطوره.
خیلی وارد آموزش از راه مجازی نشدم. بیشتر رفرنسهای کاغذی و یا جزوه اساتید که گاهی خیلی رو اعصابه. بخاطر همینم کمتر با درسای علوم پایه جز فیزیولوژیش ارتباط گرفتم. الانم برای فیزیوپات سعی کردم بیشتر سیسیل بخونم. هاریسون واقعا سنگینه از توان یه دانشجوی عمومی خارجه حس میکنم.
برای دوران بالین، میشه به چه منابعی برای اموزش بهتر پناه برد؟ یه طوری خلاصهتر باشه.
اگر بخوانی نسبت بگیری، چقدر از تایم مطالعه گذشته به درسای مجازی سپری شده؟
سلام محمدجواد جان.
بستگی داره منظورت از آموزش مجازی چی باشه. چون که میتونیم هر چیزی رو به جز سر کلاس نشستن یا سر راند بودن، آموزش مجازی دید. من کلاسها رو شرکت میکنم ولی آموزشم عمدتا از طریق اونها نیست.
من همیشه پیشنهادم اینه: شایعترینها از هریسون و باقی از سیسیل. نمیدونم فایل منابع وزارتخونه رو که ازش گفتم دیدی یا نه. اون میتونه تو این تقسیمبندی کمکت بکنه.
آره مرسی از نظرت.
اگر یک روزی تونستی پستی رو مخصوص برای شیوههای بهره گیری از آموزشهای مجازی بذاری بر اساس اون منحنی یادگیری که در متمم گفته بود، خیلی کمک کننده میشه.
چون دقیقا نمیدونم کدوم برنامه رو بهتره در چه تایمی استفاده کنم. زیاد هم با اسامی این برنامهها آشنا نیستم متاسفانه.
اگر هم که مطلبی باز هم درین موارد در سایتت نوشتی، ممنونت میشم همینجا در حد اسم بهم بگی تا برم دنبالش بخونمش.
سلام دکتر
اشتراکش رو تهیه کردم و فقط خودم قراره استفاده کنم.
باید چه نکاتی رو رعایت کنم تا قضیه بلاک شدن برای من به وجود نیاد؟
اگه از vpn استفاده کنم، یا نکنم مشکلی پیش میاد؟
با تشکر
پ.ن : راهنمایی هاتون اینجا خیلی خوبه. به من که خیلی کمک کرده تا الان. خسته نباشید.
سلام. ببین فکر میکنم مجبوری از وی پی ان استفاده بکنی. من دو ماهی هست نرفتم تو سایت دکتر نجیب ولی تا جایی که یادمه، ویدیوها رو روی سروری آپلود کرده بود که اینجا قابل دسترسی نبود.
من که یه ایمیل بهشون زدم و توضیح دادم. از اون به بعد دیگه مشکلی به وجود نیومد.
الان که چک کردم، دیدم میشه دانلود کرد. اما بدون وی پی ان آنلاین پلی نمیشه. که البته دانلود کردن و ذخیره کردنش به صرفه تره.
در رابطه با محتواش، تا الان که واقعا راضی بودم. لهجش برای ما که چند سال با توتوریال های برنامه نویسی هندیا دست و پنجه نرم کردیم چندان ناملموس نیست =)).
در مقایسه با کاپلان و osmosis، همه تاکید داشتن روی اینکه اگه وقت دارین، برید سراغ دکتر نجیب. چون حدود ۴۰۰ ساعت بیشتر از اون دو تا محتوا داره ولی مطالب رو کامل از ۰ می چینه میاره بالا. البته بعضی جاها هم آفساید میره بخاطر سوالات دانشجو ها. برای ما ترم اولی ها خوبه :).
در مقابل، سرفصل های بیوشیمی کاپلان و اسموسیس نسبت به دکتر نجیب کامل تر هست.
و کاپلان و اسموسیس هر دو کوییز و نمونه سوال و جزوه منطبق بر سیستم آموزشی آمریکا علاوه بر lecture ها ارائه میدن که دکتر نجیب این امکانات رو نداره.
بحث هزینه هم هست که واقعا دکتر نجیب به صرفه تره.
دکتر نجیب : ۴۹ دلار در ازای اشتراک نامحدود
کاپلان : شروع از ۱۴۹ دلار
اسموسیس : ۱۹۹ دلار اشتراک یکساله
نکته دیگه اینه که دکتر نجیب همه کاراش رو پا تخته انجام میده و به شخصه این سیستم تدریس رو بیشتر می پسندم. اما بقیه رو تا اونجایی که دیدم ترکیبی بودن.
هر نکته مهمی که بهش برخوردم رو همینجا مینویسم.
من خودم تعداد زیادی از ویدیوهای اسموسیس او دیدم. اونقدری که با نجیب ارتباط برقرار کردم، با وجود تمام نقصهاش، با بقیه ارتباط برقرار نکردم.
به نظرم، نجیب یادگیری و یاد دادن و یاد گرفتن رو خوب فهمیده.
سلام آقای دکتر
داوطلب کنکور ۹۹تجربی هستم و میشه گفت از صفر دارم استارت میزنم …هدفم پزشکی بابل هستش اما برای کسی که تا الان صفر صفر بوده وقت خیلی کمه
همه میگن بیخیال پزشکی بشم ولی …
من تازه با شما و وبلاگتون آشنا شدم
شما به من بگین…توی این سه ماه میتونم از پیش برلیان یا نشدنیه؟تو رو خدا راهنماییم کنید ?
سلام روز بخیر
من دانشجوی ترم یک پزشکی هستم و علاقه ام به بحث نوروساینس هستش. الان که فشار درس ها کمتره میخوام در این زمینه مطالعه کنم. اگر لطف کنید در مورد راه های ورود به این بخش توضیح بدید ممنون میشم.
خسته نباشید.
سلام.کدوم دانشگاه هستید؟
سلام، میشه لطفا روش تهیه ویدیو های دکتر نجیب را کاملا توضیح بدید اگه سخت نیست، از ابتدا!!!!!!!!
ویدیوهای در پیت و خسته کننده است و خیلی از مطالب آن با علم روز مغایر است. به جای آن کاپلان را توصیه میکنم که هم خیلی سریعتر است و هم در همه جای اینترنت به رایگان پیدا میشه و همه مباحث کلینیکال و بالینی رو داره.
اگر هم کسی خواست علوم اعصاب و نوروآناتومی را آسان یاد بگیره راهش کتبی مثل وکسمن برای مبتدیها و بعدتر کندل و دیل پروز و اینهاست که آدم اقلا چیزی هم یاد میگیره.
سلام.
منم باهات موافقم که نجیب میتونه خستهکننده باشه. مخصوصا با شاگردهای احمقی که داره. برای همین روی دور تند میذارمش. برخی از جاهاش، مثلا در فارماکولوژی، مطالب یه کمی قدیمی شدند. مثلا یادمه در مورد کاربردهای Dopamin و Dobutamin، ایندیکیشنهایی که میگفت، عوض شده.
ولی باز هم در کل، به خیلی از منابعی که این روزها بچهها از روش میخونن، ترجیح میدمش.
راستش من خودم چیزی رو در Practice روزانهام – وقتی که کشیکم – وارد نمیکنم، مگر این که مورد تایید UpToDate، Cochrane یا فقط برخی از کتب مرجع باشه. حتی کتابی مثل هریسون نیز صددرصد قابل اعتماد نیست. همانطور که میدونی، چند ماهی نمیگذره که خبری دادن بیرون که برخی از نویسندههای هریسون جدید، پولهای هنگفتی گرفتند که بعضی از داروها رو به صورت Boldتر نشون بدن. مخصوصا تو قسمتهایی مثل نورو.
من از بین کتابهایی که برای نورو گفتی، کندل رو میشناختم و یکی دو فصلش رو خوندم. مسلما همهی فصلهاش برای یه دانشجوی علوم پایه که به نوروساینس هم علاقهمند نیست، مناسب نیست. ولی کتاب خوبیه و من خودم دوستش داشتم.
در مورد کاپلان هم، از بحثهای بالینیش، من کتاب زنان و جراحیاش رو خوندم. هیچ کدومش خوب نبود به نظرم. کتابهای علومپایهاش به طرز محسوسی بهتر بود. اپروچها و تعریفها، مخصوصا تو زنان، تغییر کرده بود و از کتابی که هر سال چاپ جدید میده بیرون، انتظار نمیره که هنوز تعریفهای جدید Pre-eclampsia رو وارد کتاب نکرده باشه. به خاطر همین خیلی علاقهای به کاپلان ندارم. حالا در قدم بعدی میخوام Toronto Notes ها رو بررسی کنم. هر وقت این کار رو کردم، اینجا مینویسم.
در هر صورت، ممنونم که برام نوشتی.
خوشحال میشم بیشتر صحبت کنیم.
چند سال پس از پاسخ نخستین کمی آن را اصلاح خواهم کرد.
به نظرم در حال حاضر بهترین بسته آموزشی مفهومی سری Boards and Beyond است. مختصر، مفید، خلاصه ولی کلینیکال و مهم تر از همه مفهومی، و پاسخ دهنده به سوال بسیار مهم چرا، و شاید مهم تر از آن: چگونه.
Toronto Notes کتاب بسیار جالب و خواندنی است، اما اصلا برای تازه کاران توصیه نمیشود چون باید هر صفحه آن را که سطر سطر آن در از مطالب پر بازده است را در چند ساعت بخوانند، که موجب دلزدگی و افت علاقمندی خواهد شد.
کاپلان، پس از دیدن و خواندن کتابهای استپ ۱ و ۲ و ۳ و ویدیو های متعدد، همچنان معتقدم که ریویو بسیار خوبی میتواند باشد. برخی درسها واضحا کم حجم تر از سیستم آموزشی ماست مثل جراحی و نمیتوان به آن بسنده کرد، ولی درسهایی مثل زنان و اطفال اگر ویدیو های اخیرشان را پیدا کنید واقعاً استادانه و با مهارت آموزش داده می شوند. در مورد داخلی واضحا پس از دکتر کنراد فیشر دچار افت شده است.
استپ ۱ سری ۲۰۱۰ در برخی درسها مثل علوم رفتاری و فیزیولوژی و بالاخص فارما بی رقیب است.
Lecturio: در یک طیف از عالی تا آشغال قرار دارد. برخی اساتید حتی روی اسلاید را هم بدرستی نمیتوانند بخوانند، و برخی واقعا استادان نخبه ای هستند.
Sketchy و pixorize برای تصویرسازی ذهنی خوبند اما برای کسی که مثل من مکانیسم کار باشد چندان مفید نیست.
DIT مرور مقدماتی تا متوسط است و برای کسی که مدتها از درس و کتاب دور بوده میتواند شروع خوبی باشد.
Physeo شخصا به علت اینکه بیش از اندازه مطالب را ساده کرده خوشم نمی آید ولی با قانون ۸۰-۲۰ ممکن است به بسیاری از نیازها پاسخ دهد.
Pathoma سری ای که باید چندین بار دید. و اولویت است برای شروع پاتولوژی.
و نهایتاً UWORLD بهترین منبع از بین همه اینهاست.
امیدوارم این خلاصه برایتان مفید باشد که حاصل سه سال دیگر سیر در این اقیانوس بوده است.
ممنون و قدردانم برای این توضیحات که اینجا نوشتی. لطف تو هست.
سلام لطفا کتاب دیل پریوز را اسپل لاتین بذارید
سلام
ببخشید میشه یه توضیحی بدین که برای ساخت اکانت تو سایت دکتر نجیب دقیقا باید چجوری پولو پرداخت کنیم؟
گیفت کارتو چجوری باید بخریم؟
سلام محسن. یه سری سایتها هستند که برای تو gift card صادر میکنند. مثلا visa gift card. من خودم یه visa gift card گرفتم و با اون اکانت نجیب رو خریدم.
سلام
مرسی از اینکه تجربیاتتون رو در اختیار بقیه قرار میدین
میشه همه ی پیشنهاداتتون واسه دوره ی فیزیوپات اعم از منبع مناسب و … رو بگین??
سلام عاطفه. به زودی یه متنی مینویسم که چجوری در دورهی فیزیوپات درس بخونین. از کتابها بخونین یا جزوات و …
کمی بهم فرصت بده. به زودی مینویسمش.
سلام ببخشید از کجا میشه گیف کارت تهیه کرد؟اقای دکتر کاش نمره های اداب مارو بزنین..من و دوستام نگرانیم نکنه پاس نشیم…
سلام. سایتهای زیادی این کار رو انجام میدن که با سرچ ویزا گیفت کارت میتونید بهشون برسین. من نمیدونم کدوم سایت بهتره، برای همین سایتی معرفی نمیکنم.
وارد شدن نمرههای شما در سما هم دست من نیست. من فقط کارم اعلام نمرات بود. به بچههاتون گفتم. از طرف من کسی نیفتاده. به خاطر همون دلیلی که گفتم، همه کامل بودند.
سلام چه طور میشه این ویدیو ها رو دید من دسترسی ندارج که بتونم بخرم از خودش وسی هست که به من بفروشه
سلام امیر.
وقتت بخیر.
بهترین راه برای تهیه، یه گیفت کارت هست. ولی اگه به هر دلیلی الان نمیتونی چنین کاری کنی و اگه شیراز هستی، من یه تعدادی از ویدیوهاش رو بهت میدم که بتونی ببینی و بیشتر باهاش آشنا بشی.
نمیتونم هر چی که ویدیو ازش دارم رو بهت بدم. موضوع هم اصلا مالی نیست. رعایت حق مدرس هست که برام مهمه.
رفتم دنبال گیف کارت و اکانت خریدن.
ویدیوهاشو دوس دارم. خیلی خوبن. برنامم برا ترم جدید بهتر میشه!!
فقط همونطور که گفتین native صحبت نمیکنه و این یکم سختش میکنه. ولی عادت میکنم به بیانش!! ?
یه دنیا ممنون بابت معرفیش!!
خواهش میکنم زهرا.
native صحبت نکردنش باعث میشه که در مجموع راحتتر فهمیدش؛ ولی همین طور که خودت میگی برای گوش ناآشناست و این سخته. چون ظرافتهای کلامی رو که باعث میشه ما صحبت یک native رو خوب نفهمیم (مثل assimilation و liaisonها) رعایت نمیکنه، برای کسی که سطح زبانش متوسط هست، در مجموع بهتره.
امیدوارم لذت ببری از دیدنش.
آره دقیقا! در مجموع اوکی ام باهاش! ممنون یه دنیا ?
ویزا گیفت کارت 🙂
شما این مسیر رو طی کردید خیلی بهتر از سایتا توضیح میدید.
سلام هدی.
من ۳ سال پیش بود که این کار رو انجام دادم. نمیدونم الان هم هنوز همون سیستم هست یا نه.
مثلا نمیدونم الان سیستمی هست که قیمت ۶۹ دلار رو مستقیما براشون واریز کنه یا شما باید گیفت کارت بخری.
من یه گیفت کارت گرفته بودم. ویزا گیفت کارت بود. قبلش هم از سایت نجیب پرسیده بودم که شما ویزا قبول میکنید یا نه.
مشکل خاصی هم نداشتم باهاش. بهت شماره کارت و رمز میده و راحت قابل استفاده هست.
سایتهای زیادی این کار رو انجام میدن. نمیدونم کدومشون بهتره که بهت همون رو معرفی کنم.
سلام. میشه یه توضیحات پرکتیکالی راجع به اپویزاگیفت کارتی که فرمودید بدید؟
سلام
این تا حالا کجا بووووده ما پیداش نکردیم…
بذار بهتر بگم…
ما تاحالا کجا بووودیم که پیدامون نشده؟!؟!؟!؟!؟
امیر آقا سلام، دکتر صدات نمی کنم چون بهم گفتی ” چرا اینقدر همدیگرو با عناوین و القاب صدا میزنیم؟! ”
بعد از اون جلسه ی EDC واسه بهمن ۹۵، دقیقا عین گفته ی خودت ، به کلی از یادم رفت اصلا واسه چی یک ساعت بیشتر وایسادم تا ببینم به قول معروف اصلا حرف حسابت چیه!
ولی امروز دوباره یادت افتادم،درست بعد از امتحان قلب اساتید رفعتی و حاتم!
شاید دید الانم به یادگیری مطالب و حتی برگشتن و خوندن مطالبی که خوب یاد نگرفتم اونم بعد از یه امتحان نسبتا چالشی و چند روزی که یکمی قلقلکمون داد صبح بیدار شدناشو و شب یکم بیشتر تو کتابا چرخیدناش، محصول حرفای اونروز شما بوده باشه…
به حر حال، از قدیم گفتن هرچه از دل براید لاجرم بر دل نشیند، واقعیت، حرفات به دلم نشسته و حتی میتونم بگم یکم ترسوندتم، نمیخوام فردا روز یه ربات بی مغز مکانیکی جایگزین توانایی ها و علاقه من به حفظ جون آدما حتی اگه شده به بهای هفت سال صرف کردن عمر گرانبهام توی دستیاری neurosurgery یا یه عمر تلاش توی neuroscience ، باشه، واسه همی میخوام از همین امروز و لحظه، پا به پات و شاید حتی خیلی بیشتر از تو، به فکر آینده ی این هنری باشم که تازه یه پله از پله ی ۱۴ سالش تا ته دستیاریشو پشت سر گذاشتم که خداروشکر نه عالی ولی خوب بوده…
ببخشید زیاد نوشتم و بازم ببخشید که دیر اومدم سراغت…
بازم همو میبینیم:)
یاعلی
خدانگهدار
سلام علیرضا
خوشحالم اینجا میبینمت
امیدوارم فرصتی فراهم بشه تا بیشتر باهم صحبت کنیم
مواظب خودت باش
تا به زودی
سلام امیرمحمد
نگراش پست را خیلی دوست داشتم. ساده، صمیمی…
و ممنون بابت معرفی دکتر نجیب 🙂
نگارش*
سلام امیرعلی
خوشحالم اینجا میبینمت. لطف داری تو 🙂
وای چه عاااااالی. من ترم یکم و اولش که عنوان مطلبو دیدم به ایم فکر کردم که قراره این پست یه لیست بلند بالا از کتابای مختلف باشه ولی در عوض چیزی که بهم معرفی شد خیلی جذابیتش بالاتره و حرفی نیست که بهش تو هر سایتی پیداش کرد 🙂 مرسی ازتون.
سلام هدی.
امیدوارم که برات مفید بوده باشه. من خودم خیلی دلم میخواست از ترم یک با ویدیوهای نجیب آشنا میشدم.
به قول خودش one does not simply pass physiology without dr najeeb videos!
مرسی بابت معرفیش!
من یه جمله ازش همیشه تو ذهنمه: